Božični čas prihaja

Božič je čas veselja, prijetnega pričakovanja, obdarovanja in preživljanja časa z družino in prijatelji. Decembrske počitnice so idealna priložnost za preživljanje nepozabnega časa z otroci. Med prazničnim časom je svet okoli nas poln božičnih okraskov, razsvetljenih jelk, dišečih sveč, voščil in dobrih želja… vse to vzbudi v človeku dobro voljo in toplino.

Kar pa vsemu vzdušju doda največ veselja, posebej pri otrocih, je pričakovanje daril, ki nas čakajo pod smrečico na božični večer. Tradicija sprejemanja in podarjanja daril ljudem, ki nam največ pomenijo, je duh božiča, ki ga z veseljem pričakujemo vsako leto.

Vsakdo želi svojim bližnjim podariti darilo, ki mu bo nekaj pomenilo in ga razveselilo. Vendar kaj je tisto, kar da darilu pomen in ga naredi dragocenega? To ni denarna vrednost darila samega, ampak namen le-tega, s katerim izrazimo ljubezen in spoštovanje, ki ga čutimo do neke osebe.

Najboljši način, kako pokazati, koliko vam nekdo pomeni je, da najdete darilo, ki mu bo dalo vedeti, da je narejeno ali kupljeno samo zanj. To pa je najtežji del obdarovanja, kajti četudi je v trgovinah na tisoče izdelkov, ni lahko najti stvari, ki bo izžarevala sporočilo, ki ga želite dati posebni osebi. Zato je včasih najbolje dati darilo posebej izdelati, saj bo le tako unikatno, še bolj osebno pa bo, če se boste izdelave darila lotili kar sami.

Naj vam pomagamo z nekaj idejami, s katerimi ne boste imeli veliko stroškov in ki vam bodo pomagale pričarati pravi nasmeh pri osebi, ki jo imate najraje.

Nič ni bolj osebnega kot fotografija s spomini. Izvirno darilo z osebnim pridihom je tako lahko sestavljanka s fotografijo, ki ste jo naredili vi sami. Poleg zabavanja ob iskanju in kombiniranju majhnih delcev, s tem bližnji osebi podarite tudi neprecenljive spomine. Vse, kar potrebujete za izdelavo, je kvalitetna fotografija, ki jo preko interneta pošljete kateremu izmed ponudnikov tiskanja. Poleg tega lahko naročite izdelavo podobnih daril s slikami, kot so majice, skodelice, prevleke za blazino…

Še eno darilo s katerim boste razveselili bližnje, posebej tiste ženskega spola, je lonček za rože, kateremu daste osebni pečat s svojo poslikavo. Za to potrebujete navaden lonček za rože, čopič, svinčnik, tempera barvice ali barve za keramiko, lak za keramiko in paleto za mešanje barv. In pa seveda malo domišljije. Lonček poljubno porišete, ko pa se barve posušijo, ga prevlečete z glazuro: lakom za keramiko ali oljem, tako da se barve lepo zasvetijo.

Kadar se otroci obdarujejo med seboj, lahko sami izdelajo tudi zabavno in izvirno darilo za prijatelje: Komplet za prijateljstvo.

dan zemlje bozic

Darilno škatlo ali vrečko naj napolnijo z naslednjimi predmeti: žvečilni gumi, obliž, košček sestavljanke, kos nakita, radirka, kamen, gumica in robček. Na škatlo ali vrečko naj nalepijo še nalepko, na kateri je razložen pomen vsakega vsebovanega predmeta.

Tako bo otrok prijatelju podaril izvirno darilo, ki bo okrepilo njuno prijateljstvo in služilo kot prijeten spomin.

Vsebina kompleta za prijateljstvo: žvečilni gumi – ne pozabi, da vedno drživa skupaj

obliž – za celjenje čustvenih ran

košček sestavljanke – ne pozabi, da moje življenje brez tebe ni popolno

kos nakita – da boš vedel/a, kako dragocen/a si zame

radirka – za brisanje napak

Leave a Reply