Zakaj je nakup prenosnega računalnika okolju prijazno?

Kupovanje prenosnika zna bit sila nerodna reč. V današnjem svetu imamo ogromno število ponudnikov računalnikov – od samih poslovalnic, večjih trgovinskih mrež, spletnih trgovin – domačih, tujih. Potem še nastopi vprašanje kakšen prenosnik izbrati – večina nas predvideva, da potrebujemo najnovejši ter najzmogljivejši prenosnik. Moramo se vprašati za kaj potrebujemo prenosnik – če se odgovor glasi, da ga potrebujemo za pisanje raznih dokumentov v službene namene, brskanje po spletu, gledanje televizije/filmov… potem potrebuje čisto osnoven standarden prenosnik. Že s tem si precej olajšamo delo, saj tako vemo med katerimi prenosniki lahko izbiramo, na kakšne specifikacije moramo biti pozorni itd. Predvsem pa prihranimo pri tem, poleg samega časa pri izbiri, tudi denar.

Nakupa rabljenega prenosnika

S tem ko si razjasnimo kakšen prenosnik potrebujemo, lahko razmislimo tudi o alternativi nakupa. Vedno več ljudi se odloči za nakup rabljenega prenosnika pri izbranih preverjenih ponudnikih. Nakup rabljenega računalnika nam omogoči, da kupimo boljši prenosnik za enako vsoto denarja, kot bi jo sicer odšteli za nakup čisto novega prenosnika s slabšimi specifikacijami oziroma tehničnimi karakteristikami.

Rabljen prenosnik je v osnovi prenosnik, ki je odkupljen s strani podjetij. Ti prenosniki so nato »očiščeni« (stari podatki so zbrisani), fizično očiščeni (recimo prah), ter pregledani. S tem zagotovijo, da računalnik deluje hitro in učinkovito.
Preden kupimo prenosnik je torej pomembno, da si zapišemo kaj pričakujemo od prenosnika (hitrost delovanja, tehnične karakteristike). Pazimo na to, da od ponudnika rabljenih prenosnikov dobimo potrdilo, da je prenosnik pregledan, popravljen. Priporočljivo je tudi, da izbiramo med ponudniki, ki nudijo garancijo za prenosnik, ter tudi nudijo servis v kolikor pride do kakšne okvare, napake.

Torej prednosti nakupa rabljenega prenosnika so predvsem prihranek pri denarju – za nižjo ceno dobimo zmogljivejši prenosnik, kot če bi kupovali nov prenosnik. Je pa res, da obstaja pri takem nakupu več tveganje, vendar se tudi to izniči, če ga kupimo pri zaupanja vrednem ponudniku.

Kje kupiti kvaliteten rabljen prenosnik

Rabljen prenosnik je priporočljivo kupiti pri preverjenemu ponudniku z izkušnjami na področju računalništva. Priporočljivo je tudi izbirati med tistimi ponudniki, ki nudijo servis v primeru kakšne okvare, ali morebitnega vprašanja. Če kupujemo izdelek pri posamezniku oziroma fizični osebi, obstaja določeno tveganje, saj je moramo medosebno dogovoriti za pogoj nakupa.

Eden izmed preverjenih ponudnikov rabljenih prenosnikov je tudi podjetje TrueCAD, ki se ukvarja z računalništvom ter mobilno in internetno tehnologijo. Pri nakupu rabljenega prenosnika vam nudijo pomoč, vas usmerijo k nakupu pravega izdelka, glede na vaše potrebe. Jamčijo za kvaliteten izdelek, saj so vsi prenosniki servisirani. Vsem rabljenim prenosnikom pripada tudi 12 mesečna garancija. Garancijo je pa možno tudi po lastni presoji, po poteku, podaljšati. Na izbiro imajo veliko število različnih prenosnikov priznanih blagovnih znamk. Tako lahko izbirate med znamkami kot so HP, Asus, Apple, Lenovo, Toshiba, Fujitsu.

Nakup na njihovi spletni strani omogoča tudi izbiro glede na določene komponente – tako lahko recimo izberete prenosnik na podlagi grafične kartice, model procesorja, kapaciteto trdega diska, velikostjo zaslona prenosnika.
V kolikor želite za nižjo, ugodnejšo ceno kvaliteten prenosnik, ki deluje brezhibno in hitro, potem je izbira nakupa rabljenega prenosnika, prava odločitev za vas.

Leave a Reply