Tečaj italijanščine pri Karnionu

Italijanščina kot tuji jezik je na slovenskih tleh predvsem pomemben zaradi geografske bližine Italije, in same gospodarske komponente. Prav tako zaradi bližine, predstavlja državljanom Slovenije zanimive priložnosti za zaposlitev. V primeru, da nas to zanima, nam znanje jezika poveča možnosti zaposlitve.
Prav tako nam lahko znanje italijanščine popestri izlete v sosednjo Italija, nam omogoči, da poklepetamo s kakšnim domačinom, izboljšamo veščine komunikacije.

Sestava tečaja

Tečaj na Karnionu poteka na individualni ravni, kar pomeni, da se profesor popolnoma posveti vam. Tečaj je sestavljen iz dveh delov:
Učenje teorije in konverzacija s profesorico;
Učenje z Alfa metodo. Podrobnosti: www.karnion.si/tecaj-italijanscine

Učenje v alfa stanju

Tečaj na Karnionu se razlikuje od drugih tečajev zaradi uporabe visoko cenjene alfa metode. To je najnovejša tehnologija možganskega spodbujevalnika z rumeno svetlobo, ki zniža frekvenco vašega možganskega valovanja, do te mere, da ste še vedno pozorni. S tem se aktivira dolgoročni spomin, kar omogoča, da si na novo priučeno vsebino zlahka zapomnimo. Možganski spodbujevalnik je posebni inštrument, ki je vstavljen pod očali, tako, da zazna naše dihanje. Ko se naše dihanje umiri in postane enakomerno, se tekst v kombinaciji z rumeno svetlobo in pomirjujočo glasbo začne predvajati. Torej samo v fazi pozornosti, kar predstavlja optimalen pogoj za »vpijanje« znanja.

Ko se posameznik prebudi iz Alfa stanja, sledi zoper ura konverzacije s profesorico, kar omogoči ponovitev slišanega. Učenje z alfa metodo oziroma v alfa stanju je primerljivo z učenjem otroka do šestega leta, ki se uči s poslušanjem in ponavljanjem. Samo s konverzacijo se jezika težje naučimo oziroma za to zapravimo precej več časa. Najprej moramo jezik poslušati, da dobimo osnovo, šele nato pa lahko nadaljujemo s sporazumevanjem.

Trajanje tečaja

Tečaj italijanščine po metodi Superlearning Karnion bo nudil najboljši rezultat, če se učimo italijanščine vsaj 4 šolske ure dnevno, sicer je priporočljivo se učiti 8 šolskih ur na dan. Sicer se za optimalen rezultat priporoča 40-urni trening, ki naj bi se končal v dveh tednih, da dosežemo maksimalen akumulacijski efekt naučenega, ki bo omogočil, da lahko pri sami konverzaciji lahko razpolagamo s kar se da širokim naborom znanja.
Pred treningom opravite brezplačen preizkus znanja jezika na vseh področjih znanja tujih jezikov (razumevanje, pisanje, branje, govorjenje). Tako se program prilagodi popolnoma vašim potrebam na individualni ravni. Prav tako se sama vsebina prilagodi vašim željam – če se učite za certifikat, za pridobivanje znanja specializiranih vsebin. Po končanem treningu se opravi ponovno testiranje znanja, da se preveri stanje napredka znanja italijanščine.

Prednosti tečaja na Karnionu

Prednost je predvsem ta, da v krajšem času dosežete željeno stopnjo znanja jezika. V roku 40 šolskih ur s tečajem na Karnionu lahko kot začetnik dosežete raven znanja B2. Za to bi sicer na navadnem tečaju italijanščine potrebovali 800 šolskih ur.
Tečaj se prilagodi tudi vašim obveznostim, saj vam nudi več možnosti treninga – tako lahko tečaj opravite čez vikend; pet delovnih dni zaporedoma po 8 šolskih ur dnevno… skratka zberete si tečaj v takšni obliki, da se prilagodi vašemu načinu življenja, vašim obveznostim. Na voljo imate tudi krajšo različico treninga učenja italijanščine, ki zajema 20 šolskih ur.

Leave a Reply