Botoks v lepotni kliniki

Botoks je ena izmed številnih kvalitetnih storitev, ki jih ponujajo v lepotni kliniki Estetika Omnia v Celju.

Botoks (botolinum toksin) in njegovo delovanje

Botoks je snov, ki zaustavlja dražljaje na poti med živci ter obraznimi mišica, ki vplivajo na našo mimiko braza. V kožo oziroma pod mišicami se injicira v zelo majhnih količinah, kar posledično povzroči sproščanje manjših obraznih mišic, ki vplivajo na našo mimiko obraza. S tem preprečuje njihovo delovanje oziroma krčenje – to pomeni, da mišico začasno ohromi. Kot posledica, koža nad mišicami postane mehka in gladka, in gubice se zabrišejo ali izginejo. Za potek terapije ne potrebujemo lokalne anestezije, ker je proces razmeroma neboleč. Traja sicer do maksimalno 30 minut. Rezultat uporabe botoksa pa je viden v obliki začasne oslabitve mišic, zaradi česar imamo bolj gladko, mladostno in napeto kožo. Učinek botoksa je viden od treh pa do šest mesec. Učinek je odvisen od posameznika do posameznika, variira na individualni ravni (odvisno na primer od števila gubic).

Sicer injiciranje botoksa spada v manj zahtevne oziroma manj invazivne kirurške posege, s katerim dosežemo mladostniški in naraven videz, ne da bi izgledali umetno.
Pomembno je, da izberemo primernega kirurga, ki bo na strokoven in varen način znal glede na vaše stanje, določiti primerno terapijo, in na podlagi tudi primerno količino botoksa, ki jo je potrebno za optimalen učinek, injicirati.

Uporaba botoksa

Botoks v Estetiki Omnia uporabljajo za preprečevanja pretiranega potenja (pazduhe, roke, noge), za izboljšanje želenih obraznih poteh, za uspešno zdravljenje močnih glavobolov, ter za izboljšanje obraznega videza.

Dr. med. Daša Kovačič Beković, ki je strokovnjakinja s številnimi izkušnjami na področju plastične kirurgije, poskrbi za strokovno ter profesionalno opravljen poseg, ki zagotavlja le najboljše rezultate, zaradi česar se boste počutili samozavestno in čudovito.

Poseg injiciranja botoksa

Poseg je razmeroma nezahteven, in ne traja dolgo. Zdravnica vas najprej pregleda, in določi vrsto terapije ter mesta vbodov glede na tip in mesto vaših gub. Področje, ki ga določi za primerno mesto injiciranja, nato temeljito očisti, ter nato z iglo vnese botoks na želeno mesto delovanja.
Po posegu ni potrebno okrevanje, treba je le paziti, da se ne dotikate pretirano mesto vbodov, ter da se izognete povečanim fizičnim aktivnostim.

Rezultati botoksa

Učinek botoksa se v večini primerov popolnoma pokaže v sedmih dneh od postopka, sicer pa začne delovati že nekaj dni prej. Začetek delovanja botoksa se lahko kaže v občutku zategovanja, ter morebitnih blažjih glavobolih. Po kakšnem tednu posega, vas zdravnica v lepotni kliniki Estetika Omnia povabi ter pregleda na kontrolnem pregledu. Na kontroli preveri učinek botoksa. V kolikor rezultat še ni optimalen, doda še dodatno enoto botoksa, da zagotovi res najboljši možen rezultat.

Rezultati mlajšega videza po injiciranju botoksa, so sicer vidni približno štiri mesece, včasih tudi pol leta. Je pa to odvisno od tega kako močne gube imajo posamezniki, ter kako izrazito mimiko obraza imajo. Tisti posamezniki, ki imajo izrazitejšo mimiko obraza, intenzivneje uporabljajo mišice, in zato posledično lahko traja botoks tudi manj časa.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko tudi dogovorite za termin v Estetiki Omnia, kjer vam bo zdravnica še podrobneje opisala postopek in odgovorila na vaša vprašanja.

Leave a Reply